اهمیت شناخت حضرت زهرا (س) در سخنان استاد محمّد شجاعی

14

یکی از حسرت‌های روز قیامت این خواهد بود که چقدر با مادرمان حضرت زهرا (سلام الله علیها) چقدر غریبانه زندگی کردیم و او چقدر میتوانست با ما و در کنار ما باشد و در زندگی ما نقش داشته باشد.

در عظمت حضرت زهرا (سلام الله علیها) همین بس که امام عسکری (علیه السلام) فرمودند: «نَحنُ حُجَۀُ اللهِ عَلَی الخَلق وَ الفاطِمَۀُ حُجَۀُ اللهِ عَلَینا؛ ما حجت خدا بر مردم هستیم امّا فاطمه حجت خدا بر ماست». یعنی امامت و پیامبری پایین­تر از مقام حضرت زهرا (سلام الله علیها) است و این مقام بسیار بزرگی است.

او ام الأئمه است. اُم در لغت یعنی اصل و ریشه و این مقام مادر بودن صرفاً جنبه بدنی ندارد. فاطمه زهرا (سلام الله علیها) اصل و ریشه کمالات همه معصومین (علیهم السلام) است.

فاطمه زهرا مادر حقیقی همه انسان‌هاست و حتی نزدیکتر از مادر طبیعی به ما؛ چون در زیارت‌ معصومین (علیهم السلام) به فرزندان فاطمه خطاب می‌کنیم در حالی که خود فاطمه از اینها هم بالاتر است. به آنها عرض می‌کنیم: «بأبی أنت و أمی بأبی أنتم و أمی؛ پدر و مادرم به فدای شما باد».

بنابراین انسان زمانی می‌تواند پدر و مادرش را فدای کسی کند که آن کس نزدیکتر از پدر و مادر به انسان باشد و حقش  از پدر و مادر عظیم­تر باشد.

حضرت زهرا (سلام الله علیها)؛ بزرگ ترین نعمت الهی
یکی از عظیم‌ترین نعمت‌های الهی برای انسان که هم مسئولیت ­آور است و هم باید به خاطرش به ذوق و شوق و گریه درآمد، نعمت وجود فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است که خداوند تبارک و تعالی این خانم را مادر همه ما قرار داده و انسان باید خیلی شاکر باشد. ما نمی‌توانیم این مسئله را درک کنیم چون معرفتمان نسبت به ایشان کم است.

صدیقه طاهره (سلام الله علیها) تک تک ما را دوست دارد، و دلشوره­های مادری برای تک تک ما در دنیا و به خصوص در آخرت دارد و اگر انسان در زندگی­اش متوجه این مسئله باشد، هیچ وقت احساس کمبود از ناحیه اطرافیان ندارد.

خداوند تبارک و تعالی ما را مظهر خودش آفریده یعنی نظام خلقت را طوری خلق نکرده که در دنیا احساس کمبود عاطفه داشته باشیم. لذا ما با روح بی‌نهایتی که خداوند تبارک و تعالی به ما داده به برقراری یک رابطه عاشقانه و یک رابطه محبت­آمیز و عاطفی طولانی مدت ابدی نیاز داریم. هیچ کس به غیر از فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نمی‌تواند این دل بی‌نهایت­طلب ما را ارضا کند.

اگر کسی قیمت خودش را شناخت و دریافت فرزند فاطمه زهراست، به هیچ وجه با کسی یا جنس مخالفی التماس محبت نمی‌کند و گدای عاطفه زمینی دیگران نمی شود.حتی اگر پدر و مادر زمینی هم از او عشق و محبت را دریغ کردند باز هم شخصیت او له نمی‌شود.

بنابراین انسانی که به خودشناسی نائل آمده، درمی یابد فاطمه زهرا (سلام الله علیها) چقدر عظمت دارد.
یکی از حسرت‌های روز قیامت این است که ما  با مادرمان حضرت زهرا (سلام الله علیها) چقدر غریبانه زندگی کردیم و او چقدر می توانست با ما و در کنار ما باشد و در زندگی ما نقش داشته باشد.

فاطمه زهرا (سلام الله علیها) زنی نیست که خداوند به عنوان مادر ائمه و زن امیرالمؤمنین (علیه السلام) و دختر پیغمبر به ما معرفی کرده باشد. نه این گونه نیست. فاطمه زهرا نزدیکترین کَس به من در زندگی­ام است. همین الان با من زندگی می‌کند. پشتیبان من هم در دنیا هم در آخرت است.

منتظران منجی

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *